Ben jij klaar voor de toekomst?

Work smart with Advantes

Wat hebben artificial intelligence (AI), digitalisering, sensoren, virtual reality, circulaire economie en klimaat met elkaar gemeen? Precies, ze maken jouw bedrijf toekomstbestendig. Dat je er niet aan ontkomt om je bedrijf aan te passen is logisch, maar hoe ver ben je?

 

Artificial intelligence

Er zijn inmiddels al veel toepassingen van artificial intelligence. Denk aan digitale assistenten als Siri, Alexa, Cortana en Google Assistant. Verbind ze met Internet of Things en je supermarkt brengt automatisch die boodschappen bij jou thuis waarmee jouw voorraad weer op peil komt. Het is dan een kleine stap naar machines die zichzelf aanpassen aan nieuwe situaties, omdat ze dat door digitale feedback geleerd hebben. Stel je voor hoe soepel je processen hierdoor verlopen.

 

Capaciteitsplanning en voorspellend onderhoud

Hebben jouw machines al een digitale versie waardoor ze altijd op het juiste moment en op de juiste locatie worden ingezet in het productieproces? Je kunt hiermee ook voorspellen wanneer en welke machines onderhoud nodig hebben en wie daarvoor gekwalificeerd zijn. Dit betekent dat je machines altijd klaar zijn voor gebruik en optimaal benut worden. Misschien dat je zelfs de aanschaf van een nieuwe machine achterwege kunt laten, omdat je met de nauwkeurige capaciteitsplanning aan de vraag kunt voldoen.

 

Kennis is macht

Alle relevante gegevens over je processen komen automatisch beschikbaar via slimme machines en een goed ICT platform. De Lean werkwijze van continue procesverbetering is verankerd in jouw bedrijfscultuur. Jouw informatiesysteem is direct verbonden met systemen van leveranciers en afnemers, zodat logistiek en techniek naadloos op elkaar aansluiten. AI, digitalisering en sensoren werken samen om je productie efficiënt, duurzaam en circulair te maken. Maar nog belangrijker: je producten voldoen precies aan de verwachtingen van de klant.

 

One step at the time

Het toekomstbestendig maken van je bedrijf vraagt veel van jou en je organisatie. Je productieprocessen moeten doorgang vinden, terwijl ze tegelijkertijd aangepast worden. Waar begin je? Waarin investeer je en hoeveel? Geef je oude machines een ‘retrofit’ of koop je nieuwe? Vervang je je huidige ICT platform of breid je het huidige systeem uit? Hoe Lean en Agile zijn je processen? En komt de veiligheid van jou, je medewerkers en omgeving niet in gevaar? Wat voor jou de beste manier is, hangt af van allerlei factoren. Het maakt niet uit hoe je begint, maar dát je begint. Stap voor stap, hoe klein die stappen ook zijn. Natuurlijk kun je rekenen op onze deskundigheid en ondersteunen wij je precies op het juiste moment en met de juiste capaciteit. Heel toekomstbestendig dus.