Al 10 jaar passie voor Safe & Smart Industry!

Advantes bestaat 10 jaar!

 

Het is FEEST! Op 18 november 2020 bestaat Advantes 10 jaar. En dat vieren we! Momenteel iets minder uitbundig, maar zodra de coronacrisis voorbij is, gaan we een mooi feestje houden. Als we terugblikken op de afgelopen 10 jaar, wordt al snel duidelijk dat flexibel zijn en je aanpassen aan nieuwe situaties, de enige manier is om een bedrijf gezond te houden.

Machineveiligheid
Bij aanvang lag onze focus op machineveiligheid. De machinerichtlijnen zijn leidend (want wettelijk) en de bedrijfsprocessen moeten ‘in compliance’ zijn. Vandaar dat machineveiligheid in onze graphic op de homepagina wordt vertegenwoordigd door het tandwiel met het stuur. Dit tandwiel zet andere tandwielen, zoals machines en productielijnen, in werking.

Interim-management
De focus verplaatste zich al snel naar interim-management. De behoefte aan het verbeteren van de interne processen en het dagelijks (tijdelijk) leidinggeven aan een afdeling of business unit, bleek groot.

Projectmanagement
Door vraagstukken van klanten op een projectmatige manier aan te pakken, konden we de verbetertrajecten op een meer efficiënte en effectieve manier aanpakken. Hierin was het een beetje vallen en opstaan. Soms stapten we in de valkuil om toch te veel als interim-manager ingezet te worden. Maar dit past niet bij onze zienswijze, namelijk dat bedrijven het beste af zijn met een onafhankelijk en zo objectief mogelijk advies.

Managementconsultancy
Juist omdat we vanuit een onafhankelijke positie opereren, zijn we in staat om het managementteam een eerlijk advies te geven bij strategische en tactische vraagstukken. Zo kunnen we echt het belang van de organisatie centraal stellen.

Digitalisering
De wereld om ons heen is in rap tempo aan het digitaliseren. Ook in industriële verbetertrajecten is een goede technologische en geautomatiseerde ondersteuning noodzakelijk. Vandaar dat Advantes zich ook heeft gespecialiseerd in ICT-optimalisatie.

Teamwork
Door de toegenomen digitalisering zijn de projecten in de maakindustrie complexer geworden. Toch ligt onze focus bij aanvang van een project in eerste instantie op het team. Want het zijn de medewerkers van de organisatie die ervoor zorgen dat elk project – hoe complex ook – een succes wordt.

Passion for Safe & Smart Industry
Samen met de digitalisering heeft de Smart Industry zijn intrede gedaan. De Smart Industry zal de komende jaren alleen nog maar groeien. Wij willen hierbij de industriële veiligheid verankeren in de processen van de Smart Industry.  Vandaar onze slogan: Passion for Safe & Smart Industry. Al 10 jaar!